Training 'hoe krijg ik goede feedback van cliënten in de (geboorte)zorg'

  • Home
  • Training 'hoe krijg ik goede feedback van cliënten in de (geboorte)zorg'

Deze training is ontwikkeld voor professionals werkzaam in de (geboorte)zorg die zich verder willen bekwamen in een kwalitatief hoogstaande begeleiding van en gespreksvoering met cliënten om feedback te kunnen geven op de ontvangen zorg. Deze vorm van feedback vanuit het oogpunt van clienten is bedoeld om verbeterkansen in de perinatale audit te kunnen traceren. Belangrijk daarbij is dat de professional die de feedback ophaalt bij de client, door middel van deze training leert hoe zij (beter) omgaat met pijnlijke en vaak traumatische ervaringen in de ontmoeting.

De training duurt 3 uur en is gebaseerd op benodigde competenties voor de professional die een vorm van ouderinbreng voorbereidt, begeleidt en nabespreekt. De betrokkenheid en inbreng van de cliënt tijdens de trainingen is in deze opzet opgenomen.

Programmaonderdelen leerdoelen zijn gericht op:

  • De verschillende vormen van ouderinbreng: voors en tegens
  • Hoe bereid je de ouderinbreng voor?
  • Wie is verantwoordelijk voor het contact met de ouders?
  • Welke kwaliteiten moet je hebben als zorg professional?
  • Hoe breng je die kwaliteiten tot uitvoering
  • Gespreksvoering
  • Evaluatie en follow-up
Facultatief mogelijk als vervolg op deze training: learning-on-the-job met feedback van de trainers

Belangrijke extra winst valt te behalen door de ouderinbreng met dit trainingstraject niet alleen op de perinatale audit casuïstiek toe te passen. Ook is dit trainingstraject toe te passen op andere doeleinden voor de verbetering van de ouderinbreng/participatie in de geboortezorg. Denk hierbij aan feedback van ouders op allerlei aspecten van de multidisciplinaire zorg vanuit het Verloskundig SamenwerkingsVerband (VSV).

In-company
De training kan in-company aangeboden worden aan leden van meerdere VSV’s. De voordelen van een in-company opzet is dat VSV-leden die zich bezighouden met feedback van de client ten bate van de perinatale audit met elkaar kunnen oefenen op eigen locatie. Bovendien breng je op deze wijze VSV’s in de regio bij elkaar, en heeft de uitwisseling tussen de deelnemers uit die diverse VSV’s meerwaarde voor de samenwerking. De training kan derhalve aan meerdere VSV's maar natuurlijk ook per VSV worden gegeven.

Trainers: Andrea Drost (onderwijskundig trainer&coach) en Barbara Godschalx (verloskundige)


Investering
De investering voor een eenmalige training is: €2500 excl.btw/reiskosten

 

Share our website